• sales@dan-palletiser.dk
  • Ring til os: +45 5838 2193

 

Skræddersyet palletering til boller, toast og sandwiches i Taastrup
Med kendte varemærker som Trianon og Herkules emmer det af dansk erhvervshistorie på Kohbergs store bageri i Taastrup ved København. Kohberg Bakery Group A/S er ikke nogen specielt gammel virksomhed. Den voksede blot hurtigt. På 15 år gik Kohberg fra at være et lille, lokalt rugbrødsbageri i Sønderjylland til at være et stort og moderne bageri.
Produktions- og pakkelinier
Kohberg Brød i Taastrup har fem produktions- og pakkelinier, hvorfra produkterne kører ind i palleteringshallen, 24 timer i døgnet. Her stod virksomheden i en situation i 2009, hvor man måtte konstatere, at det var tid til at automatisere.
Økonomi og høj kapacitet
“Grundlæggende stod valget mellem to løsninger, traditionel palletering eller robotpalletering”, forklarer teknisk chef Claus D. Larsen.
Efter sondering af mulighederne faldt valget på en traditionel løsning, og her kom Dan Palletiser hurtigt ind i billedet.
Økonomi, høj kapacitet på 240 stabler i timen, svarende til 4800 kasser i timen, og driftssikkerhed var de væsentligste faktorer i forbindelse med valget af den traditionelle palleteringsløsning.
"Kohberg Brød er meget tilfreds med løsningen fra Dan Palletiser", fortæller teknisk chef Claus D. Larsen
Efter at Dan Palletiser blev valgt som leverandør, blev der nedsat en styregruppe med folk fra Kohberg og Dan Palletiser, og behovet blev analyseret. Derefter blev løsningen nærmest skræddersyet til det konkrete behov.

Det centale led i palleteringsløsningen blev en standard kassepallelaster, som palleterer fra de fem linier samtidigt. Kohberg Brød stabler kasserne i en eksisterende kassestabler, hvorefter Dan Palletiser samler fire stabler ad gangen, som derefter via en transfervogn kører over til pallelasteren. Stablen køres ud på en palle, mens stablen støttes af sidestyr.
På denne måde overfører Dan Palletiser kassestablen driftsikkert til pallen. 
 
Samtidig har Dan Palletiser udviklet en overordnet styring, hvor bagermestrene hos Kohberg Brød kan lægge dagens ordrer ind, så alle i produktionen, via en PC skærm, kan se hvad der skal køres og hvad der mangler. Skræddersyet løsning skal her tages helt bogstaveligt, da Dan Palletiser producerer alt udstyr selv. 
 

Dan Palletiser A/S

Kunder fra hele verden har i årevis anvendt vores palleteringssystemer. Vi leverer løsninger til nogle af verdens største producenter og engrosfirmaer inden for føde- og drikkevareindustrien, den grafiske og kemiske industri samt dyrefoderindustrien.

Kontakt

Industrivej 12
4241 Vemmelev
Danmark

+45 5838 2193

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

8.00 - 16.00

CVR nr.: DK 38 77 67 46

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og relevante informationer fra Dan Palletiser direkte i din mailboks. Tilmeld dig her - du kan til enhver tid afmelde dig igen.