• sales@dan-palletiser.dk
  • Ring til os: +45 5838 2193

 

Unilever SA

Fuldautomatisk palleteringsløsning kører som smurt
En traditionel, fuldautomatisk palleteringsløsning håndterer massevis af bakker med margarine hos Unilever i Katowice, Polen.

Unilever ejer margarinefabrikken i Katowice der består af produktionsanlæg, lagerfaciliteter, både til opbevaring af den færdigeproducerede margarine og til råmaterialer, samt et raffinaderi. Det er her, Unilever producerer verdens ældste margarinemærke - Rama.

Unilever indtager den førende position på markedet i Europa inden for margarineproduktion.
Tidligere bestod arbejdet ved pakkelinierne på fabrikken i stor grad af manuelt arbejde og håndpalletering. Det var en dyr løsning og begrænsede virksomhedens evne til at øge sin produktionsvolumen i fremtiden. Derfor var Unilever på udkig efter en løsning der kunne øge produktiviteten.

Dan Palletiser er en af Unilevers udvalgte leverandører. En vellykket installation og et godt samarbejde hos Unilever i Leeds, resulterede i at Unilever Polska SA investerede i fire fuldautomatiske pallelastere fra Dan Palletiser.

Vellykket installation
Palleteringsløsningen er baseret på fire MK3 højlastere, som palleterer fra fem produktionslinier samtidig. Den største udfordring ved installationen var manglen på plads i produktionsområdet, men netop MK3 højlasterne er meget lidt pladskrævende og yderst fleksible.

”Dan Palletiser tilbød med deres fuldautomatiske palleteringsanlæg det absolut bedste system for os, samtidig med at de havde helt styr på at opbygge præcise lag. Det er vigtigt at lagene er opbygget perfekt. Der må ikke engang være 1 mm overhæng”, forklarer projektleder, Krzysztof Machura, Unilever Polska SA.

I tæt samarbejde mellem Krzysztof Machura, projektleder hos Unilever Polska SA og Dan Palletiser blev pladsen udnyttet på den bedst tænkelige måde. Dan Palletiser´s agent i polen, MAS Trading, sikrede at tidsplanen blev fulgt, og at installationen blev vellykket og gennemført til den aftalte tid.

Beskrivelse af palleteringsanlægget
Margarinen ankommer fra produktionslinjerne pakket i kartoner. Kartonerne kører gennem pakkelinierne i to niveauer og i flere pallemønstre.

Dan Palletisers anlæg modtager kartonerne via en spiralbane, hvorefter kartonerne via endnu en bane transporteres videre til palleteringsanlægget i de ønskede pallemønstre. Når en række er klar, bliver kartonerne skubbet ud i det korrekte antal, hvilket gentages til laget er fuldt.

Hele laget skubbes herefter ud på lasteplanet, elevatoren kører ned samtidig med at lasteplanet kører frem. For- og sidestyr samt modholdsarm sørger for, at laget centreres over pallen. Lasteplanet kører tilbage og laget overføres til pallen. Dette gentages indtil pallen er fuld. Den færdige, palleterede palle transporteres nu via rullebaner til en strækfilmomvikler.

Den samme procedure gentages på alle pallelastere. Operatørpaneler gør det muligt at styre processen manuelt og nye pallemønstre kan nemt programmeres via disse paneler.


”Efter vi installerede løsningen fra Dan Palletiser har vi reduceret vores driftsomkostninger, forbedret kpaciteten og øget indtjeningen”, forklarer projektleder, Krzysztof Machura, Unilever Polska SA.

Unilever SA rama

 

Unilever SA margarine1

Dan Palletiser A/S

Kunder fra hele verden har i årevis anvendt vores palleteringssystemer. Vi leverer løsninger til nogle af verdens største producenter og engrosfirmaer inden for føde- og drikkevareindustrien, den grafiske og kemiske industri samt dyrefoderindustrien.

Kontakt

Industrivej 12
4241 Vemmelev
Danmark

+45 5838 2193

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

8.00 - 16.00

CVR nr.: DK 38 77 67 46

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og relevante informationer fra Dan Palletiser direkte i din mailboks. Tilmeld dig her - du kan til enhver tid afmelde dig igen.