Pallelaster sikrer effektiv og præcis palletering af gelatine årligt

Fødevarer
Sække
DP_case_Gelita3

Øget produktions-

kapacitet og optimering

GELITA i Sverige er tilfreds med at have valgt dansk automation fra DAN Palletiser til at sikre effektiv og præcis palletering af flere tusinde ton gelatine årligt fordelt på små og store sække. Investeringen har øget GELITAS produktionskapacitet og optimeret leveringstiden, fordi maskinen kan laste flere paller på kortere tid.


Forbedret fysisk arbejdsmiljø

Opfyldelse af sikkerhedsstandarder

En kort implementeringsperiode

Øget produktion og optimeret leveringstid

Udfordring

Gammel pallelaster, hvor der ikke længere kunne skaffes reservedele fra en lokal leveranddør 

Løsning

Fuldt automatiseret palleteringsanlæg

- en færdig løsning

Gevinst

Øget produktionskapacitet samt bedre arbejdsmiljø og opfyldelse af alle sikkerhedsstandarder

DP_case_Gelita

En 30 år gamle pallelaster fra en lokal leverandør var blevet pensionsmoden hos fremstillingsvirksomheden GELITA i den skånske by Klippan. Reservedele var ikke til at skaffe mere til lasteren, og sikkerhedsmæssigt var der plads til forbedring.

 

Derfor ledte virksomheden efter en ny og moderne palleteringsløsning: Kravene var mange: Den skulle være kompakt i størrelsen, let, fleksibel og effektiv at anvende til at palletere sække i forskellige mål. Og så skulle der også kunne sættes flueben ved et godt arbejdsmiljø og opfyldelse af alle sikkerhedsstandarder.

Imens GELITA screenede markedet og var i kontakt med både Imeco og en spansk leverandør uden foreløbig at finde det, de søgte, fik afdelingschefen Lars Jonsson, i GELITA, et telefonopkald. Det var Simon Rune Sørensen, COO hos DAN Palletiser, der ringede fra Vemmelev på Sjælland i Danmark. Nu skulle det vise sig, at GELITA havde fundet, præcis hvad de søgte fortæller projektleder Peter Stjerna:

 

"Simon Rune Sørensen satte os i kontakt med et referenceanlæg, så vi kunne se en anden installation i Sverige. Der fik DAN Palletiser rigtig gode referencer."

 

 

"Det betyder noget, at det var andre svenskere, der havde gode erfaringer med leverandøren, for man arbejder jo forskelligt og har forskellige kulturer og kvalitetsstandarder i hvert land."

Peter Stjerna, Projektleder

 

 

"DAN Palletiser skilte sig ud: De kom med en helt færdig løsning, og prisen var på niveau med de andre. De kunne sikre hurtig support både onsite og online. Vi var nervøse for at vælge en løsning, hvor teknisk support skulle flyves ind fra f.eks. Italien eller andet land i Europa. Ikke mindst under corona kunne det have været besværligt.”

DP_case_Gelita

Færdig palleteringsløsning til GELITA i Sverige

DP_case_Gelita2

Løsningen blev konstrueret på en måde, der optimerede pladsudnyttelsen og gav GELITA et bedre og mere lean layout og flow i produktionslokalet.

DP_case_Gelita4

Præcis palletering af flere tusinde ton gelatine årligt fordelt på små og store sække

Mere lean produktionslayout

 

Dernæst gik DAN Palletiser i gang med at designe og bygge Gelitas løsning i Vemmelev. Løsningen blev konstrueret på en måde, der optimerede pladsudnyttelsen og gav GELITA et bedre og mere lean layout og flow i produktionslokalet. Den færdige løsning blev FAT-testet og demonstreret for GELITA live over Teams og i video, som DAN Palletiser sendte til kunden. Finjustering, support og ekstra programmering efter installationen hos GELITA skete fleksibelt online og via telefon.

 

 

”Vi har kunder, der har vældigt høje krav til pallernes udseende, sækkene må absolut ikke gå i stykker under transport. FAT-testen viste, at vi kunne levere det, vi ønskede, herunder også at ændre sækkemønster, hvis vi får nye kunder, der ønsker det andet mønster,”

 

Lars Jonsson, afdelingschef hos GELITA.

 

 

Han fremhæver også, at GELITA har styrket arbejdsmiljøet med den moderne pallelaster, fordi den er sikrere, mere brugervenlig og meget støjsvag.

DP_case_Gelita4

Godt samarbejde


Med dedikerede medarbejdere sikrer vi effektiv service på højeste niveau, uanset hvor i verden du befinder dig.

Ring til os på +45 58 38 21 93


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne for

automatisk palletering i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.