To robotter fjerner tunge løft og højner produktiviteten

Fødevarer
Fødevarer
DP_case_lakeland

Palleteringsløsning forbedrer arbejdsvilkår

Lakeland Dairies i Nordirland har fået installeret to robotter fra DAN Palletiser, som hjælper deres end of line produktion af smørblokke. Robotterne skal sikre effektiv og præcis palletering af mange smørblokke årligt fordelt på forskellige størrelser og indpakninger af smør. Efter implementeringen har robotterne kørt upåklageligt siden, og har givet anledning til nye automationsløsninger fra DAN Palletiser.


Forbedret fysisk arbejdsmiljø

Nye muligheder i produktionen

Tæt samarbejde

Øget produktionskapacitet

Udfordring

Manuelt system som var meget arbejdskrævende med mange tunge løft.

Løsning

To robotter skal sikre effektiv og præcis palletering af smørblokke i forskellige størrelser.

Gevinst

Øget produktionskapacitet samt bedre arbejdsmiljø.

DP_case_lakeland4

Lakeland Dairies og DAN Palletiser har haft et langvarigt samarbejde, som startede i 90’erne på en fabrik i Newtownards, med en pallelaster. Derfra har det kun taget fart – Lakeland har også nogle af DAN Palletisers produkter ved en af deres produktioner i amtet Londonderry, og har her i Ballyrashane et helt nyt robotsystem installeret.

 

Robotsystemet palleterer deres nye smørlinje. Samarbejdet om denne nye linje startede for halvandet år siden. Sidste sommer kom de endelige detaljer på plads, og robotterne er nu installeret, og har kørt i ca. fire måneder ved den nye smørlinje.

 

 

”Robotterne kører upåklageligt, og har højnet vores produktion,”

 

 

David Smyth, Engineering Project Manager

 

Der er installeret to robotter, og disse skal supportere de to end of line linjer med smør fra produktionen. Smørret kommer ud på rullebaner, og bliver herefter taget af robotterne, som har et sugekophoved, og derefter sat på paller. Robotterne kan håndtere mange forskellige typer af blokke smør, men som regel er det 25 kg smørblokke, som skal sættes på paller. De to robotter palleterer ca. 720 blokke smør i timen. Når en palle er fuld, kommer en medarbejder med en palleløfter, og flytter den færdigpalleterede palle, og sætter en ny tom palle ind. Herefter kører medarbejderen pallen over til en folievikler, hvor pallen så herefter er klar til at blive sendt videre ud i verden.

 

I denne proces ligger her også en fremtid for DAN Palletiser og Lakeland Dairies – dette er både Simon (COO hos DAN Palletiser) og David enige om. De to nye robotter har hjulpet i produktionen på den måde, at nu er meget manuelt arbejde erstattet af robotterne. Før foregik det hele manuelt, og medarbejdere var nødt til manuelt at løfte de store 25 kg smørblokke over på en palle. ”Det kan blive til mange tunge løft 24 timer i døgnet alle ugens dage,” fortæller David.

DP_case_lakeland9
DP_case_lakeland8
DP_case_lakeland7
DP_case_lakeland8
DP_case_lakeland7
DP_case_lakeland6
DP_case_lakeland5
DP_case_lakeland5
DP_case_lakeland3
DP_case_lakeland2

Derfor er DAN Palletiser og Lakeland allerede nu i gang med at udvide deres samarbejde. Lakeland vil gerne blive endnu mere skarpe på deres automation, så deres produktionsniveau bliver højnet endnu mere, og samtidig yderligere kan slippe de manuelle håndteringer, så de forbedrer deres arbejdsmiljø, og ikke slider på deres medarbejdere. 

 

 

”At arbejde med DAN Palletiser til nu har været meget produktivt, og vi har et godt samarbejde, hvor vi ser en fremtid med dem, om at samarbejde om flere af deres produkter i vores produktion,”

 

 

David Smyth, Engineering Project Manager

 

 

Derfor er der allerede nu i pipeline en ny robot, et fuldt automatisk folieviklersystem, samt en Global AGV-truck. Dette skal supportere de to i forvejen installerede robotter – og med en robot mere, kan produktionen blive højnet, hvor der så skal stå en selvkørende AGV-gaffeltruck til rådighed ved de tre end of line robotter, som så kan køre nye tomme paller ind, samt transportere de færdigpalleterede paller over til et automatisk folieviklersystem, som gør pallerne klar til forsendelse fra produktionen.

 

”Det har været et langvarigt samarbejde med Lakeland, hvor vi har været meget glade for samarbejdet og den støtte og tillid, som har været undervejs fra Lakeland,” fortæller Simon Rune Sørensen, COO.

 

Vigtigheden i dette samarbejde for begge parter har været at se mulighederne – se mulighederne i at automatisere et manuelt system. Det manuelle system var før meget arbejdskrævende, og krævede rigtig mange tunge løft fra medarbejdere.


Med dedikerede medarbejdere sikrer vi effektiv service på højeste niveau, uanset hvor i verden du befinder dig.

Ring til os på +45 58 38 21 93


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne for

automatisk palletering i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.