Palletering i høj hastighed med positiv effekt på bundlinjen

Kosmetik og hygiejne
Personligpleje
DP_case_unilever

Pallelaster håndterer 500 spraydåser

 

Unilever er førende på det globale marked indenfor personlig pleje. Fabrikken i Leeds er den største af sin art i Europa, hvor der er 300 ansat. På fabrikken producerer de populære mærker til den personlige pleje, såsom Dove, Sure, Axe og Lynx.


Implementeret på kun 4 uger

Tæt samarbejde hele vejen igennem

Palletering fra 4 linjer samtidig

2000 dåser palleteres hvert minut, 24/7

Udfordring

Fabrikken havde en delvis forældet teknologi på deres oprindelige palleteringsløsning, og havde dermed begrænsede muligheder for at øge hastighederne på produktionslinjerne. 

Løsning

Tæt og effektivt samarbejde mellem Unilever og DAN Palletiser sikrede nyt palleteringssystem, som kan håndtere 500 spraydåser i minuttet pr. produktionslinje.

Gevinst

Palleteringsløsningen er i stand til at håndtere den høje produktionskapacitet, 24 timer alle ugens 7 dage, og dermed sikre en øget produktivitet. 

DP_case_unilever2

Palleteringsløsningen er baseret på to MK8/2 multipallelastere, som kan palletere fra fire produktionslinjer samtidig. Spraydåserne ankommer fra produktionslinjerne i plastkrympede bakker á 6 stk. Bakkerne transporteres til pallerne gennem pakkelinjerne i to højdeniveauer, og i forskellige pallemønstre.

 

Der ankommer fire forskellige produkter fra produktionslinjen til pallelasterne ad gangen, og hver pallelaster palleterer produkterne på to paller, hvor produkterne holdes adskilte. Pallerne placeres nu på en transfervogn som kører i position under lasteplanet, afhængigt af hvilket produkt der skal lastes.

 

Det er muligt at køre med forskellige palletyper samtidigt, f.eks. Euro-paller, blå Euro-paller og Chep-paller. De fulde paller transporteres på rullebanerne igennem en krympemaskine, og er herefter klar til distribution.

DP_case_unilever3

MK8/2 pallelastere til Unilever i Leeds.

DP_case_unilever2

MK8/2 pallelasterne palletere 2000 spraydåser hvert minut, 24 timer alle ugens syv dage.

DP_case_unilever

Pallelaster fra DAN Palletiser til Unilever i Leeds

Projektlederen på fabrikken i Leeds, Gary Parkes, havde god erfaring med DAN Palletiser fra et lignende palleteringsprojekt hos Nestlé. Han var overbevist om at DAN Palletiser kunne levere palleteringsudstyr, der både hvad angår kvalitet og kapacitet kunne leve op til de høje krav, der blev stillet, hvorefter DAN Palletiser kom ind i billedet og blev en af Unilevers foretrukne leverandører.

 

 

 

Et tæt samarbejde mellem Unilever og DAN Palletiser

 

Palleteringsløsningen skulle implementeres på bare 4 uger, og det var især en udfordring på grund af den meget begrænsede plads som var til rådighed. Opgaven blev løst ved hjælp af omhyggeligt forberedte layouts og de fordele, som MK8/2 pallelasteren med indløb i stor højde giver.

 

 

 

Palletering af 2000 spraydåser hvert minut, 24 timer alle ugens syv dage

 

Maximumkapaciteten er 500 spraydåser pr. minut pr. produktionslinje. Det svarer til at der palleteres 2000 spraydåser hvert minut, 24 timer alle ugens syv dage. Ingen anden palleteringsløsning er i stand til at håndtere en så høj kapacitet.

 

”Anlægget fra DAN Palletiser er en integreret del af vores produktionsfaciliteter. Vi har her et driftssikkert system, der kræver et minimum af vedligeholdelse, og som er i stand til at køre med en rigtig høj hastighed. Det betyder meget for vores fleksibilitet og funktionalitet. Det sikrer os en høj grad af automatisering og dermed en øget produktivitet, og gavner os i et særdeles konkurrencepræget marked.”

 

"DAN Palletiser arbejdede tæt sammen med os for at udvikle den endelige løsning, som arbejder meget effektivt sammen med de øvrige dele af vores produktion samt vores IT-systemer."

 

 

Philip Jagger hos Unilever

 

 

Ud over den vellykkede installation og det gode samarbejde i Leeds har Unilever nu investeret i seks fuldautomatiske MK3 pallelastere fra DAN Palletiser til deres margarinefabrik i Katowice, Polen.

DP_case_unilever

Palleteringsløsningen håndterer 500 spraydåser i minuttet per produktionslinje


Med dedikerede medarbejdere sikrer vi effektiv service på højeste niveau, uanset hvor i verden du befinder dig.

Ring til os på +45 58 38 21 93


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne for

automatisk palletering i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.