Palleteringsanlæg stadig i drift på 13. år

Fødevarer
Kasser
DP_case_orkla

Palleteringsarbejdet er i dag ren automatisering

Hele 13 år siden KiMs-Fabrikken i Søndersø på Nordfyn automatiserede palleteringen af deres produkter med tre komplette palleteringsanlæg fra DAN Palletiser. Selvom maskineriet efterhånden har en del år på bagen, kører det stadigvæk upåklageligt - med god hjælp fra DAN Palletisers serviceteknikere.


Ingen monotone løft og flaske halse

Fuldt opdateret anlæg

Gnidningsfrit samarbejde

Én operatør pr. vagtskifte

Udfordring

Mange medarbejdere på palleteringen, da det foregik manuelt, og dermed mange tunge og monotone løft.

Løsning

Fuldt automatiseret palleteringsanlæg, som sparer medarbejdere og tunge arbejdsopgaver, og dermed skal kunne sikre effektiviteten og produktiviteten.

Gevinst

Nu undgår medarbejdere monotone løft, og nu ingen flaskehalse da palleteringen foregår automatisk, og mere effektivt end tidligere. 

Det går stærkt på den fynske fabrik i Søndersø på Nordfyn, som siden 2016 har heddet Orkla Confectionery & Snacks Danmark, men som nok bedre er kendt som ”KiMs-fabrikken”. Her sørger knap 200 medarbejdere i administration og produktion for, at der er nok af de populære chips og snacks til supermarkedernes hylder.

 

Nogle af medarbejderne i produktionen betjener og overvåger produktionsanlæggene, mens andre pakker de færdige poser i kartoner, som siden bliver palleteret og kørt ud til kunderne. Imens det store produktionsanlæg på fabrikken i Søndersø er afhængelige af de flittige medarbejderes varme hænder og skarpe blik, kræver det store palleteringsarbejde imidlertid kun én enkelt operatør pr. skift. Og sådan har det efterhånden været i 13 år.

DP_case_orkla3

KiMs fabrikken i Søndersø

DP_case_orkla2

Palleteringsanlægget fra DAN Palletiser samler alle produktionslinjer

DP_case_orkla

Pallelasterne fra DAN Palletiser sørger for at alle KiMs chipsposerne kommer på paller og ud til supermarkederne

DP_case_Kims

Palleteret chipsposer - palleteret snorlige af DAN Palletiser

Ingen monotone løft og flaskehalse

 

”Palleteringsarbejdet er i dag ren automatisering. Førhen var der mange medarbejdere på palleteringen, da den foregik manuelt. I dag er der én operatør pr. skift, som passer det hele,” fortæller Anders Siefert, Vedligeholdelseschef hos Orkla Confectionery & Snack Danmark.

 

Den automatiserede palletering har været en vigtig brik i produktionen siden 2004. Dengang leverede DAN Palletiser et komplet anlæg med tre pallelastere og fordelingsbaner, som palleterer kartoner med chips fra 14 produktionslinjer på samme tid. Og hver af de tre pallelastere kan håndtere seks forskellige paller samtidigt.

 

”Alle linjer mødes i palleteringsanlægget og ryger direkte på paller. På den måde undgår vi, at vores medarbejdere skal udføre monotont løftearbejde, og samtidig undgår vi flaskehalse, fordi palleteringen foregår hurtigt og meget mere effektivt end tidligere,” 

 

 

Anders Siefert, Vedligeholdelseschef

 

 

 

Fuldt opdateret anlæg

 

At anlægget fortsat kører derudad, skyldes ifølge vedligeholdelseschefen en kombination af maskineriets kvalitet og ikke mindst den serviceaftale, fabrikken i Søndersø har med DAN Palletiser – en aftale, som indebærer fire årlige servicebesøg inklusive et gennemgribende serviceeftersyn i forbindelse med planlagt produktionsstop i sommerferien, hvor Dan Palletisers serviceteknikere ved behov udskifter sliddele som kæder, lejer, tandhjul og aktuatorer.

 

Herudover er anlægget også løbende blevet opgraderet med hjælp fra DAN Palletisers serviceafdeling. Senest blev betjeningspanelerne i efteråret 2017 udskiftet med nye og mere brugervenlige betjeningspaneler, ligesom pallelasterne ved samme lejlighed fik nye frekvensomformere.

 

”Opgraderingerne har betydet, at vi i dag kører med et fuldt opdateret anlæg trods dets høje alder,” fortæller Anders Siefert, Vedligeholdelseschef.

 

Og tilfredsheden med anlægget fra Dan Palletiser er så stor, at han inden for nær fremtid forventer at udvide det med endnu en laster:

 

"Kapaciteten på vores fabrik øges kontinuerligt grundet mersalg og merproduktion, så for at undgå flaskehalse på palleteringen skal vi inden for årrække have en laster mere. Her er det smarte ved DAN Palletiser-anlægget, at vi til den tid blot kan udvide det og bygge på, så ikke skal ud at investere i et helt nyt komplet anlæg."

DP_case_orkla

Gnidningsfrit samarbejde


Med dedikerede medarbejdere sikrer vi effektiv service på højeste niveau, uanset hvor i verden du befinder dig.

Ring til os på +45 58 38 21 93


Kontakt os

 

Vi sidder klar til at svare på dine

spørgsmål samt tage en uforpligtende

snak om mulighederne for

automatisk palletering i din virksomhed.

Når du udfylder formularen accepterer du samtidigt, at vi må opbevare dine oplysninger i henhold til vores privatlivspolitik.