• sales@dan-palletiser.dk
  • Ring til os: +45 5838 2193

 

Unilever, Leeds

Palletering af spraydåser i høj hastighed med positiv effekt på bundlinjen

Fuldautomatisk palleteringsløsning håndterer 500 spraydåser pr. minut pr. produktionslinje hos Unilever i Leeds. Unilever er førende på det globale marked inden for personlig pleje. Fabrikken i Leeds er den største af sin art i Europa, har 300 ansatte og producerer populære mærker til den personlige pleje, såsom Dove, Sure, Axe og Lynx.

Med en delvis forældet teknologi havde man med fabrikkens oprindelige palleteringsløsning begrænsede muligheder for at øge hastighederne på produktionslinjerne. Samtidig blev det mere og mere vanskeligt at skaffe reservedele til anlægget, idet leverandøren ikke længere eksisterede og derfor heller ikke kunne supportere fabrikken. En potentiel forøgelse af kapaciteten med 50% var påkrævet, men ikke mulig med de eksisterende pallelastere.

En af Unilevers foretrukne leverandørerer

Projektlederen på fabrikken i Leeds, Gary Parkes, havde god erfaring med Dan Palletiser fra et lignende palleteringsprojekt hos Nestlé. Han var overbevist om at Dan Palletiser kunne levere palleteringsudstyr, der både hvad angår kvalitet og kapacitet kunne leve op til de høje krav, der blev stillet, hvorefter Dan Palletiser kom ind i billedet og blev en af Unilevers foretrukne leverandører.

Et tæt samarbejde mellem Unilever og Dan Palletiser

Palleteringsløsningen skulle implementeres på bare 4 uger, og det var især en
udfordring på grund af den meget begrænsede plads som var til rådighed.
Opgaven blev løst ved hjælp af omhyggeligt forberedte layouts og de fordele, som MK8/2 pallelasteren med indløb i stor højde giver.

Et tæt samarbejde mellem Unilever og Dan Palletiser sikrede, at installationen fulgte tidsplanen til punkt og prikke.

MK8/2 multipallelastere

Palleteringsløsningen er baseret på to MK8/2 multipallelastere, som kan palletere fra fire produktionslinjer samtidig. Spraydåserne ankommer fra produktionslinjerne i plastkrympede bakker á 6 stk. Bakkerne transporteres til pallerne gennem pakkelinjerne i to højdeniveauer, og i forskellige pallemønstre.

Der ankommer fire forskellige produkter fra produktionslinien til pallelasterne ad gangen, og hver pallelaster palleterer produkterne på to paller, hvor produkterne holdes adskilte. Pallerne placeres nu på en transfervogn som kører i position under lasteplanet, afhængigt af hvilket produkt der skal lastes.

Det er muligt at køre med forskellige palletyper samtidigt, f.eks. Euro-paller, blå Euro-paller og Chep-paller. De fulde paller transporteres på rullebanerne igennem en krympemaskine, og er herefter klar til distribution.

Palletering af 2000 spraydåser hvert minut, 24 timer alle ugens syv dage

Maximumkapaciteten er 500 spraydåser pr. minut pr. produktionslinje. Det svarer til at der palleteres 2000 spraydåser hvert minut, 24 timer alle ugens syv dage. Ingen anden palleteringsløsning er i stand til at håndtere en så høj kapacitet.

Philip Jagger hos Unilever forklarer, at anlægget fra Dan Palletiser ”er en integreret del af vores produktionsfaciliteter. Vi har her et driftsikkert system, der kræver et minimum af vedligeholdelse, og som er i stand til at køre med en rigtig høj hastighed. Det betyder meget for vores fleksibilitet og funktionalitet.

Dan Palletiser arbejdede tæt sammen med os for at udvikle den endelige løsning, som arbejder meget effektivt sammen med de øvrige dele af vores produktion samt vore IT-systemer. Det sikrer os en høj grad af automatisering og dermed en øget produktivitet, og gavner os i et særdeles konkurrencepræget marked”.

Ud over den vellykkede installation og det gode samarbejde i Leeds har Unilever nu investeret i seks fuldautomatiske MK3 pallelastere fra Dan Palletiser til deres margarinefabrik i Katowice, Polen.

Unilever shrinkwrapped

 

Unilever multipalletering

Dan Palletiser A/S

Kunder fra hele verden har i årevis anvendt vores palleteringssystemer. Vi leverer løsninger til nogle af verdens største producenter og engrosfirmaer inden for føde- og drikkevareindustrien, den grafiske og kemiske industri samt dyrefoderindustrien.

Kontakt

Industrivej 12
4241 Vemmelev
Danmark

+45 5838 2193

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

8.00 - 16.00

CVR nr.: DK 38 77 67 46

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og relevante informationer fra Dan Palletiser direkte i din mailboks. Tilmeld dig her - du kan til enhver tid afmelde dig igen.